Vogels en Vriendschap

uw Vogelvereniging wenst iedereen een gezond en gelukkig 2023

Maandbrief december 2022

Beste Vogelvrienden,

Allereerst wensen wij u een gelukkig 2023 in goede gezondheid.                   Helaas blijkt dat niet altijd uit te komen.

Afgelopen woensdag bereikte ons het bericht, dat John Frankhuizen onverwachts op 89 jarige leeftijd is overleden.

John was enkele jaren geleden gestopt met vogels kweken, omdat het gehele flatgebouw waar hij woonde gerenoveerd werd. Dat wilde hij zijn vogeltjes niet aandoen. Pas een paar maanden geleden waren de werkzaamheden afgerond, en maakte hij alweer plannen samen met zijn vrouw Fien, die ook lid is van onze vereniging, om toch maar weer een paar vogeltjes aan te schaffen om mee te gaan kweken. Helaas is hem dat niet meer gegund. We gaan in hem een heel aardige, vrolijke man die prachtige verhalen kon vertellen missen.                     We wensen Fien en zijn kinderen veel sterkte.

  

Op het bestuur vlak hebben we beter nieuws.

Arthur Keizer heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap.                  Een oude bekende. Hoewel oud een relatief begrip is in de vogelsport, want dan is Arthur eigenlijk nog een jeugdlid.

We zijn hier heel blij mee want dit betekent dat we met een volwaardig bestuur verder kunnen. Uiteraard kunnen andere gegadigden zich nog aanmelden, ook voor andere functies in het bestuur en zoals we al eerder hebben aangegeven; Je hoeft niet in het bestuur te zitten om je toch verdienstelijk te maken voor de vereniging.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in februari gaan we plannen maken voor het komende jaar. Maar eerst hebben we aanstaande maandag 9 januari 2023 onze nieuwjaarsreceptie met tevens de prijsuitreiking van de TT.

De sportprijzen staan klaar en de certificaten zijn heel erg mooi geworden.

Hopelijk wordt het weer net zo druk als de vorige keren.

Koos en Martin


 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht van de penningmeester

Zoals we in de vorige maandbrief hebben vermeld, moet ook Vogels & Vriendschap door de verhoogde afdracht aan de NBvV, de contributie verhogen.

Dit betekent dat de contributie voor vollidmaatschap voor 2023 € 42,00 wordt.

De contributie voor gastlid blijft onveranderd € 20,00

Ons gironummer is IBAN NL27 INGB 0009 3871 94                                        t.n.v. Vogels en Vriendschap.


-----------------------------------------------------------------------------

                                 

Van het secretariaat,

 

Beste leden, omdat ik het secretariaat in februari overgeeft aan een ander, maar toch betrokken wil blijven bij Vogels & Vriendschap, heb ik het bestuur onder andere beloofd regelmatig een stukje over vogels aan te leveren voor de maandbrief.

En als ik dat dan gaat doen gaat het natuurlijk over kleurkanaries.

Dat is wel eens anders geweest. Bijna ieder show van welke vereniging dan ook, begon kooinummer met natuurlijk kooi nummer 1 en daarna nog 150 kooinummers vol met kleurkanaries, in allerlei kleuren. Waarvan ik vind dat deze soort vogels bij ons in de vereniging qua aantal matig wordt vertegenwoordigt.                                                                                         Het is natuurlijk logisch dat dit nu op een lager pitje staat.                      Ikzelf ben gestopt, Paul Meijer ook gestopt maar zeker ook een aantal fanatieke kleurkanarie kwekers zijn inmiddels overleden.  Dan denk ik onder andere aan Henk Dries, Hans van ’t Geloof, Ben Schreuders. Deze drie plus Paul en mij waren ieder jaar zeker goed voor 150 kleurkanaries. Laten we daar ook nog een 150 kleurkanaries bijtellen van de mensen die Rijnmond trouw zijn gebleven, dan heb je het zeker over 300 kleur kanaries.   Stel je eens voor, de laatste show + de vogels die we dit jaar niet hadden van Aad Twigt en Joke en Kees Diepstraten ook meestal met hun drieën goed voor 80 vogels, dan kom je aan de optelsom 150+150+80+het aantal aanwezige vogels op onze laatste show, dit waren er 338, we dan een show neer hadden gezet met……718 vogels. Dit is misschien een droom van mij, maar ik heb het bestuur beloofd om ieder geval te proberen de kleurkanaries in onze vereniging te promoten.    Zodat misschien ooit….720 vogels begin November 2023 in de Irene?

 

Dus zal ondergetekende regelmatig voor een stuk over kleurkanaries zorgen. Die kan ik waarschijnlijk zelf schrijven.                                    Geloof dat mijn kennis met betrekking tot de kleurkanaries daar best toereikend is.

Maar waarom?

Deze stukken zijn al geschreven, en beter dan ik het ooit zou kunnen doen.

Gisteren de (interim) voorzitter van de Nederlandse speciaal club voor Kleurkanaries (NKC) gesproken met het verzoek deze stukken te mogen plaatsen in ons maandblad. Hij heeft toegezegd en vond het een leuk initiatief. Het helpt natuurlijk ook dat het mijn oudere broer is 😊.

 

 Vervolg van dit artikel pagina Kleurkanaries

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                              Alle evenementen worden weer gehouden in:

        Het huis van de wijk Irene  – Oudelandstraat 75 – 3073 LH – Rotterdam

                                      
----------+-------------