Vogels en Vriendschap

uw Vogelvereniging in de regio Rotterdam en omstreken

Maandbrief December 2021 deel 3

Ereprijs in geld

Omdat we de tijd tussen einde keuring, en het moment dat de catalogus naar de drukker moest, iets te krap hadden bemeten, hebben we geen tijd meer gehad om diegene die een ereprijs in geld aan de club hebben geschonken te vermelden in de catalogus.Echter met het samenstellen van de lijst blijkt dat 95% van de inzenders ook een bedrag aan ereprijs aan de vereniging heeft geschonken.

                                 

Dus bij deze willen wij iedereen bedanken voor de extra ondersteuning die wij van u mochten ontvangen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

OPROEP

Diverse leden hebben het afgelopen jaar met veel succes het middel Exzolt gebruikt, tegen de bloedluis. Het middel is alleen te verkrijgen in verpakking van 50ml en is dan vrij kostbaar (ruim € 100) en bovendien zou de gemiddelde kweker daar ruim 5 jaar mee doen. Veel langer dan de houdbaarheid. 

                    

Begin dit jaar hebben een aantal leden gezamenlijk Exzolt besteld en verdeeld in flesjes van 10ml. De gemiddelde kweker doet hier ruim een jaar mee.

Wij willen als bestuur de verdeling  faciliteren maar zijn er van afhankelijk dat we per bestelde fles ook 5 afnemers hebben. De prijs per flesje van 10ml zal dan rond € 24 komen te liggen.

Wanneer leden willen bestellen kunnen ze dit per mail doorgeven aan de penningmeester voor 25 december 2021.

Dan kan er nog dit jaar een bestelling worden geplaatst. Email adres penning Meester is: m.geel1@upcmail.nl        Telefoon: 0620703912

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma 2022

Het blijven natuurlijk onzekere tijden. Op het moment dat ik dit schrijft heeft Mark Rutte en Hugo de Jonge net hun persconferentie afgesloten. En dachten we dat corona zo goed als voorbij was, komt deze na de delta variant ons weer lastig vallen met de Omicron mutatie.

Een korte vakantie na de kerst, en een bezoek op 2e kerstdag aan het Luxor theater, waar we naar de Sound of Music zouden gaan kijken, zit er voor jullie secretaris en de vrouw niet in. Ik kon, (en dat is werkelijk waar) 2e kerstdag wel in Poortugaal mijn BOOSTER prik gaan halen. Dat ga ik niet doen, deze staat nu gepland op 30 december.

Op dit soort momenten mis ik mijn vogels het meeste, want op dit soort dagen naar een meubelparadijs is aan mij niet besteed.

We hebben als bestuur wel gemeend in ieder geval het eerste kwartaal van  2022 een paar datums te plannen.

We hadden op 10 januari 2022 een prijsuitreiking + nieuwjaarsreceptie gepland.

Echter de corona maatregelen die nu van kracht zijn gelden tot 14 januari 2022, dus deze houd u van ons tegoed.

Maandag 21 februari 2022 – Jaarvergadering – Aanvang 20:00, locatie open vanaf 19:30

En dit zijn:    

Maandag 21 maart 2022 – Lezing Alex de Graaf over zijn tijd in Australië en Nieuw Zeeland – Aanvang 20:00, locatie open vanaf 19:30

Locatie: Huis van de Wijk Irene – Oudelandstraat 75 – 3073 LJ – Rotterdam

Nogmaals de tijden zijn onzeker, zoals ook de hierboven genoemde data.

                      Maar zet ze in ieder geval in uw agenda.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat je ver haalt

Deze week bereikte ons het bericht dat Patrick Prins getrouwd is. Hij heeft dit wel een stukje vanaf Rotterdam gedaan, namelijk in Thailand.                                    Wij wensen hem en zijn vrouw Kanda heel veel geluk.


------------------------------------------------------------------------------